CALLOSA.- Compromís de Callosa d’en Sarrià s’adherirà al pla Edificant després d’haver consultat la comunitat educativa en el Consell Escolar Municipal i haver consensuat les necessitats

Davant les informacions aparegudes en la premsa, l’agrupació Compromís de Callosa d’en Sarrià, a través del seu secretari local, Jordi Sanchis, ha aclarit que els vots en contra que van emetre els regidors de l’equip de govern d’aquesta formació no responen en cap cas al fet que l’agrupació local es mostre contrària al pla de Marzà. “Tot el contrari, la nostra intenció sempre ha sigut la de treballar en les necessitats d’infraestructures i equipaments que presenten els centres del municipi, per açò, el nostre posicionament davant la moció presentada per la regidora d’UPyD va anar en contra, ja que la regidora va elevar la proposta sense cap assessorament, sense cap proposta concreta i, sobretot i el més greu, sense consensuar i ni tan sols escoltar la comunitat educativa”, ha asseverat Sanchis.
Des que el govern autonòmic va anunciar el pla Edificant, des de la Regidoria d’Educació que dirigeix l’edil de Compromís, Estela Menaches, s’ha treballat per a veure les possibles necessitats dels centres educatius de Callosa d’en Sarrià que podrien adaptar-se a aquest pla, ja que “Edificant és una iniciativa amb unes enormes possibilitats per a solucionar mancances importants d’infraestructures educatives”, ha assenyalat el secretari local. Per açò, des del primer moment Compromís va plantejar com a condició prioritària “donar veu a la comunitat educativa, a través del Consell Escolar Municipal que se celebrarà en aquest mes de febrer perquè siga ella mateixa la que marque les prioritats de millora dels centres”.
Així mateix, des de la Regidoria d’Educació, des que va sorgir Edificant, s’ha treballat per a estudiar i valorar les propostes que millor es pugueren adequar al pla, entre les quals podria estar la possible ampliació de l’Institut d’Educació Secundària. No obstant açò, aquest projecte, en primer lloc, comportaria per part de l’Ajuntament l’adquisició dels terrenys adjacents al centre, així com la seua urbanització, per a posteriorment cedir-los a la Conselleria d’Educació; però “cal fer-ho ben fet, havent escoltat totes les part implicades i havent deixat que la Conselleria valore la proposta, sense precipitar cap decisió”.
Per tot açò, “la nostra posició desfavorable davant la l’esmentada moció ha sigut una qüestió de temps no de contingut”, ha dit Sanchis. “Compromís considera que no era el moment per a elevar a ple l’adhesió a Edificant perquè, abans de res, Compromís governa des de la responsabilitat política i no aprova mocions sense tindre assegurada la seua viabilitat posterior. No anem a actuar des de la irresponsabilitat de presentar projectes que no han estat ben meditats”, ha afegit.
Igualment, Sanchis ha recordat que la gestió dels projectes que es presenten a Edificant hauran de ser gestionats pels ajuntaments i, en aquest sentit, ha insistit que “la coordinació amb el departament d’Urbanisme municipal també serà essencial abans d’aprovar la nostra adhesió per a establir amb els tècnics un pla de treball seriós i rigorós, ja que l’Ajuntament de Callosa d’en Sarrià, gràcies a l’actual equip de govern, en aquest 2018 té fins a vuit projectes d’obres en infraestructures per a executar en el municipi, i cal determinar l’encaix dels nous projectes que puguen vindre d’Edificant.

Finalment, Sanchis ha garantit la futura adhesió a Edificant, però “al seu degut temps i amb totes les garanties que es mereix Callosa d’en Sarrià en un tema tan important com el de l’Educació”.

Deja un comentario