OPINION.- Gràcies Pere Maria

Agustín Navarro Alvado
Alcalde de Benidorm

Pere Maria Orts és la figura intel•lectual més rellevant del darrer segle a Benidorm. Escriptor, investigador, acadèmic… és poden dir moltes coses del professor, però els benidormers i les benidormeres li devem haver-nos permés un retrobament amb els nostres orígens com a poble.

A Benidorm sempre hem mirat al futur, i això ens ha fet una ciutat única al món. Bernat de Sarrià, Beatriu de Fajardo, Pere Zaragoza… son alguns dels noms que en lletres d’or encapçalen els capítols de la història de la nostra ciutat, i son els que l’han transformada junt a tots els fills d’esta terra. El professor Pere Maria Orts ha aconseguit altra cosa, igualment important. Ens ha regalat fragments del nostre passat, ens ha permés trobar resposta a moltes preguntes i ens ha explicat qui som i d’on venim, perquè un poble que perd els orígens, perd l’identitat.

No hi ha títols suficients per a reconèixer a una persona que ens ha apropat la Carta de Poblament o que ha documentat l’arribada de la nostra Patrona, la Mare de Déu del Sofratge, entre altres desenes de treballs. Afortunadament el nostre poble el va poder reconèixer en vida amb el títol de Cronista Oficial, Fill Adoptiu, li va entregar la distinció “Ciutat de Benidorm” i li va donar el seu nom a l’Institut d’Estudis Secundaris del Salt de l’Aigua.

L’adeu de Pere Maria en un any tan especial sembla no elegit a l’atzar. Amb motiu de les celebracions del 275 Aniversari de l’Arribada de la Verge tenim l’oportunitat de donar a conèixer la seua obra i treballar per a que les generacions futures de benidormers i benidormeres mai obliden les nostres arrels i les nostres tradicions.

Entre els moments més enriquidors que he viscut com a alcalde d’esta gran ciutat figuren les dues vesprades que vaig tindre l’honor de passar a casa seua a València parlant del nostre poble. Això no ho oblidaré mai. Era un apassionat de Benidorm. I era una gran persona. Va donar el seu patrimoni més valuós a la societat. I no parle sols de les obres d’art. D’alguna forma podem dir que ens va entregar la seua vida, treballant per un poble que mai l’oblidarà.

Gràcies professor.

Deja un comentario